Chec cu miere si banane

postat de Retete in Imagini, in Checuri, pe 25 August 2013
Chec cu miere si banane

Ingrediente

  • Unt: 200 g
  • Zahar brun: 50 g
  • Miere: 100 g
  • Oua: 4
  • Banane: 600 g, foarte bine coapte
  • Fulgi de cocos: 50 g
  • Faina: 50 g
  • Faina integrala: 200 g
  • Praf de copt: 2 lingurite
  • Sare: putina
  • Lapte: 2 linguri,, daca faceti doar cu faina alba checul, nu mai e nevoie
  • Stafide: 100 g
  • Coaja de lamaie: de la o lamaie
  • Zeama de lamaie: de la o lamaie
  • Zahar: 100 g

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Austria

Categorii:

   Checuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Pentru mine, checul era o prjitura uscata, seaca, care nu-mi placea de nicio culoare.Ii ziceam " prajitura din paine ".Saraca mami se straduia sa faca totdeauna ceva bun, si cand vedeam ca a facut chec, ii ziceam " iar ai facut prajitura din paine ?"
Intre timp am descoperit nenumarate checuri care-mi plac, din pacate toate cu unt, adica nu clasicul chec cu ulei.
Reteta din carticica mea cumparata anul trecut din Austria.

In carticica era prezentat sub forma de prajitura, copt in forma cu baza detasabila.
Eu l-am facut chec.Singura diferenta e ca sub forma de chec, se coace mai greu, trebuie sa stea mai mult la cuptor.
Se incalzeste cuptorul la 180°C si se pregateste tava.Daca faceti in forma rotunda cu baza detasabila, fi sa fie 20 cm.
Se bate untul cu zaharul brun si sarea, apoi se adauga mierea.Cate unul se adauga ouale.Bananele facute piure cu furculita se adauga si ele in amestec.Daca vreti sa nu aiba aspect de taiat, adaugati si putin din faina.Se pun fulgii de cocos, si apoi cele doua tipuri de faina.Daca faceti checul cu faina integrala adaugati si laptele, daca-l faceti cu faina alba, nu e nevoie.Apoi se adauga stafidele.Se pune aluatul in forma si se coace cam 50-60 min, la foc mic.La mine a durat mai putin, ca-i cu aerisire cuptorul si totul se coace mai repede.Trebuie sa treaca testul scobitorii.Daca se pra coloreaza la suprafata, dar el nu e inca facut, acoperiti-l cu hartie de copt.Se lasa la racit in forma, pentru 10 min, apoi se scoate, se pune pe un gratar si se lasa pana la racirea completa.Rece se pune inapoi in forma, si se toarna peste el, siropul preparat astfel:zeama de lamaie, coaja de lamaie, zaharul ( 100 g ), mierea ( 50 g ) se pun pe foc si se lasa pana se topeste zaharul.Siropul cald se toarna peste checul rece.Se lasa sa absoarba siropul, apoi se scoate pe un platou.
Foarte bun si aromat.A mancat si Mitu cu toate ca avea stafide, nici n-a remarcat desi de obicei comenteaza.Na, dar rade ciob de oala sparta, ca doar mie imi lua o ora sa mananc batoanele de ciocolata pe vremuri, pana scoteam fiecare stafida.Sau rahatul din felia de cozonac

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri