Chec cu morcovi

postat de Retete in Imagini, in Checuri, pe 25 August 2013
Chec cu morcovi

Ingrediente

  • Faina alba: 2 pahare
  • Zahar: 2 pahare
  • Praf de copt: 1 lingurita
  • Bicarbonat: 1 lingurita
  • Sare: 1 lingurita
  • Scortisoara: 1 lingurita
  • Morcov ras: 3 pahare
  • Ulei: 1 pahar
  • Oua: 4

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Checuri
Mod de Preparare

Desi de multe ori am vazut-o in meniul celor mici de la gradi si scoala...n-am indraznit niciodata sa-l fac acasa eu folosind morcovii doar la mancare...iata ca am "pierdut" pana acum...in aceasta reteta morcovii sunt dementiali

Reteta este de pe La Lena

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara.

Morcovii se dau prin razatoarea marunta.

Se adauga morcovii, uleiul si ouale in castronul cu amestecul de faina, zahar si celelelate "prafuri"

Se amesteca cu o lingura , la inceput va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasa suc si va fi tocmai bun.

Se pune mixerul in functiune si se amesteca cam 2 min toata compozitia.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 28-30cm(sau se poate folosi hartie de copt)

Se toarna aluatul in tava si se da la cuptorul preincalzit (la foc potrivit) pentru aproximativ 50-60 de min

Este gata cand se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea.
Se lasa in tava 15 min sa se racoreasca

Dupa 15 min se scoate din tava se presara cu zahar pudra si scortisoara si lasati sa se racoreasca bine. Se mai poate servi cu o crema preparata din crema de branza, zahar pudra si scortisoara, eu am ales varianta cu zahar pudra

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
2 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

  • Alexandra Cucu
    Ft bun checul cu morcovi, insa mie mi s-a umflat exagerat de mult in cuptor si-a dat pe-afara...! Mi-a luat foc in cuptor :)))) ce l-am mai savurat dupa aceea... :D
    7 Noiembrie 2013   |   Raspunde
  • Administrator
    Ma bucur ca ti-a placut! Ca sa nu mai dea pe afara, ar trebui pus mai putin in tava, inainte de a fi bagat la cuptor.
    8 Noiembrie 2013   |   Raspunde

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri