Chec cu rabarbar

postat de Retete in Imagini, in Checuri, pe 25 August 2013
Chec cu rabarbar

Ingrediente

  • Rabarbar: 2 fire
  • Pesmet: 2 linguri
  • Oua: 4
  • Sare: putina
  • Zahar: 120 g
  • Unt moale: 140 g
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Scortisoara: putina
  • Nuci macinate: 50 g
  • Faina: 300 g
  • Praf de copt: 1 lingurita

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Checuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Ultimul dulce cu rabarbar, incercat anul asta, a fost checul.Foarte, foarte bun, chiar n-are nicio legatura cu " prajitura din paine ", cum caracterizez eu checul. E super bun aluatul, dar cand dai de cate o bucatica acrisoara de rabarbar e de-a dreptul minunat.
Reteta din " secretele bucatariei ".

Rabarbarul se curata, se spala si se taie bucatele. Se amesteca apoi cu pesmetul. Eu n-am pus pesmet. Se bate untul moale cu zahar, vanilie, scortisoara si sare. Se adauga oale, unul cate unul, faina cu praful de copt si nucile taiate, apoi bucatile de rabarbar. Se toarna aluatul in tava de chec, unsa si tapetata si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.

untul batut cu zahar si restul ingredientelor, eu am pus si zahar brun, adaugate ouale, cate unul

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri