Chec simplu cu unt

postat de Retete in Imagini, in Checuri, pe 25 August 2013
Chec simplu cu unt

Ingrediente

  • Unt topit: 120 g
  • Faina: 360 g
  • Vanilie: cat este nevoie
  • Praf de copt: 2 lingurite
  • Oua: 6
  • Coaja de lamaie: de la o lamaie
  • Zahar: 360 g
  • Iaurt: 200 ml
  • Rom: 4 linguri
  • Sare: putina

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Austria

Categorii:

   Checuri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
V-am mai spus eu ca nu sunt moarta dupa checuri, si asa si este. Cu toate astea, acest chec, fara sa intre in categoria " to die for ", e foarte bun. "Prajiturile astea din paine", cum le spuneam eu cand eram mica, sunt insa foarte pe placul Colegului meu de apartament, asa ca le execut, cu placere.
Reteta din carticica pe care tot uit s-o fotografiez pentru Zazuza, adica carticica de prajituri luata din Austria.

Se topeste untul si se ia de pe foc. Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale cu zaharul, vanilia, sarea si coaja de lamaie. Se adauaga iaurtul si romul. Acest amestec se toarna peste faina, dar nu se insista cu amestecarea. Apoi se adauga untul racit, dar inca in stare lichida. Se toarna in tava de chec si se lasa pana trece testul scobitorii.
Pentru glazura

- zahar praf

- putina apa

- zeama de lamaie

Se toarna apa fierbinte, dar care nu a dat in clocot, peste zaharul praf si se adauga zeama de lamaie. Se glazureaza checul rece.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri