Cheesecake cu capsuni

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 25 August 2013
Cheesecake cu capsuni

Ingrediente

  • Biscuiti: 300 g
  • Unt: 120 g
  • Zahar pudra: 2 linguri
  • Branza de vaci: 1 kg, pentru umplutura
  • Smantana: 450 g, pentru umplutura
  • Oua: 5, pentru umplutura
  • Zahar: 250 g, pentru umplutura
  • Zahar vanilat : 1 plic, pentru umplutura
  • Esenta de vanilie: dupa gust, pentru umplutura
  • Coaja de lamaie: cat este nevoie, pentru umplutura
  • Stafide: cat este nevoie, pentru umplutura

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss
Ieri am facut dulceata de capsuni (cu gelfix ca merge repede :) ) si mi-a venit ideea sa fac si un cheesecake cu jeleu de capsuni. Partea cu jeleul a fost cea mai simpla ca doar am luat sirop de la dulceata si fiind cu gelfix, s-a facut gelatina in cateva minute. :)

Biscuitii se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si untul topit. Compozitia rezultata se intinde pe fundul unei forme de tort si se pune in cuptor pentru 5 minute, timp in care pregatim crema.

Mixam ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam branza de vaci si mixam in continuare. (E bine ca aceasta operatie sa se faca cu blenderul, crema fiind astfel foarte fina.) Adaugam si smantana si mixam pana se incorporeaza foarte bine, apoi adaugam optional stafidele, turnam amestecul in forma de tort peste blatul de biscuiti si coacem o ora.

Lasam sa se raceasca foarte bine, ideal de seara pana dimineata. Eu n-am avut timp ca statea lumea la coada :) si am scos prajitura mai repede. In momentul in care am transferat-o pe un platou, s-a crapat putin dar nu e o tragedie. Am vrut sa fac un sos de capsuni dar daca tot am facut si dulceata, am turnat sirop de la dulceata care fiind facut cu gelfix, s-a facut jeleu . Servim cu mare pofta si cu capsuni alaturi.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri