Chicken scarpariello - Pui gatit in stilul cizmarului

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 15 Iulie 2013
Chicken scarpariello - Pui gatit in stilul cizmarului

Ingrediente

  • Pulpe de pui dezosate: 6 buc
  • Ulei de masline extravirgin: 4-6 linguri
  • Rozmarin uscat: 1 lingura
  • Usturoi: 6 catei
  • Faina: cateva linguri
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Supa de pui: 200 ml
  • Unt: 2 linguri
  • Suc de lamaie: 2 linguri
  • Gogosari rosii: 2 buc

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alison
asemanator oarecum cu chicken piccata ,fiind tot un mod italiano-american de a gati puiul,scarpariello sau puiul gatit " in stilul cizmarului"(fara avea un sens depreciativ ci,dimpotriva unul care exprima toata consideratia ) se bucura de acelasi sos cu unt si lamiie,aromatizat de asta data nu numai de usturoi ci si de rozmarin,alaturi de bucati mari de ardei rosu.se spune ca el a inceput a fi gatit de barbatii italieni,care ,lasindu-si in urma familiile,veneau la lucru in america si gateau pui,care era mai ieftin ,combinindu-l cu cirnaciori si arome mediteraneene,pentru un gust"ca acasa".
reteta poate fi facuta cu carne de pui cu os(pentru un plus de savoare),se mai pot adauga cirnaciori ,ceapa,vin alb,ardei iute,si tot asa ,existind variante si variante...eu am apelat la una din cele mai simple variante,folosind urmatoarele
mai intii ,carnea se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hirtie,dupa care o asezonam cu sare si piper negru proaspat risnit,dupa gust.apoi o dam prin faina,avind grija sa scuturam surplusul de faina,dupa care o punem in tigaia in care am incins uleiul,rumenind-o bine pe o parte si pe cealalta,la foc iute ,pina prinde o crusta frumoasa,in jur de 10 minute,intorcind-o o singura data.in ultimul minut adaugam usturoiul si rozmarinul si asteptam ca primul sa capete o culoare aurie.scoatem carnea si o pastram la cald,intr-un vas,lasam pe loc rozmarinul si usturoiul.adaugam peste ele supa de pui,marim intensitatea focului si asteptam sa scada la jumatate cantitatea de supa.e momentul sa adaugam sucul de lamiie si untul ,cind acestea se contopesc si sosul e format,repunem carnea,adaugam si gogosarul taiat in bucati mari si mai fierbem cca 5 minute,timp in care trebuie sa avem grija ca toata carnea sa intre in contact cu sosul intorcind-o.servim cald,cu tot cu sos,cu ce dorim,paste,orez ,mamaliga,lipie ,bagheta.
tips:foarte buna iese mincarica si cu gogosari conservati in otet!

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri