Chifle cu quinoa

postat de Andrei Vasile, in Paine de casa, pe 29 Mai 2013
Chifle cu quinoa

Ingrediente

  • Quinoa: 160 g
  • Apa: 450 ml
  • Sare: 3 lingurite
  • Drojdie uscata: 1 ½ lingura
  • Apa calda: 225 ml
  • Miere: 5 linguri
  • Ulei vegetal: 200 ml
  • Faina integrala: 280 g
  • Faina: 500- 560 g
  • Albusuri de ou: 2

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  5-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Spania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Se pune quinoa cu o lingurita se sare si o lingura de miere la fiert in 450 ml apa. Se fierbe pana absoarbe toata apa si se lasa la racit. Intr-un vas se dizolva drojdia in 225 ml apa calda, se adauga restul de miere, albusurile, uleiul si se amesteca bine. Incorporam faina integrala, apoi restul de sare si jumatate din cantitatea de faina alba.

Se framanta cateva minute dupa care adaugam quinoa fiarta si restul de faina (daca e cazul toata, mie mi-au intrat cam 500 g). Se framanta aluatul pana devine neted si elastic. Se pune la crescut intr-un castron uns cu ulei pt aproximativ 2 ore intr-un loc ferit de current. Dupa ce si-a dublat volumul se mai framanta un pic si se imparte in 16 bucati egale. Se formeaza chifle care se ung cu unt topit, se presara cu cateva bobite de quinoa fierte si se coc la 225 de grade pt 10 min dupa care la 180 de grade inca 15 min sau pana devin aurii.

Pare greu, dar se fac destul de repede si sunt foarte gustoase. Pofta buna!

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri