Chifle pentru micul dejun

postat de Retete in Imagini, in Paine de casa, pe 7 Iunie 2013
Chifle pentru micul dejun

Ingrediente

  • Unt moale: 75 g
  • Lapte: 150 ml
  • Sare: 1 lingurita
  • Oua: 2
  • Zahar: 50-75 g

Specific:

  European

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  12

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Paine de casa
Mod de Preparare

Se prepara maiaua(dinputin lapte, o lingura de faina, drojdie si putin zahar)

Se amesteca cu restul ingredientelor, facand o gaura in faina cernuta si amestecata cu sarea, in care se pun ouale si maiaua.

Se framanta aluatul cu restul delapte caldut ( 150 ml - laptele pt. maia )

.La sfarsit se adauga untul.

Se acopera aluatul, se pune intr-un loc caldut, si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul , aproximativ o ora

Se mai framanta o data pentru cateva minute, se imparte in bucati de 50 g, din care se formeaza rulouri de 8 cm lungime, care se pun pe hartie de copt, in tava, si se mai lasa cam 30 min la crescut.

Se ung cu galbenus, se presara cu mac sau susan, si se pun la copt in cuptorul preincalzit

Se pot face si in varianta dulce, Varianta in care se reduce cantitatea de sare, si se pune 75 g zahar .In aceasta varianta se presara cu zahar in loc de mac sau susan.

Aceste chifle se pot prepara framanta in cuva masinii de paine.

Sursa retetei: Micul-bucataria noastra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri