Chiftelute cu sos

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu carne, pe 18 August 2013
Chiftelute cu sos

Ingrediente

  • Carne tocata de porc: 1 kg
  • Oua: 4
  • Cartofi fierti: 2
  • Usturoi: 1 capatana
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Cimbru: dupa gust
  • Pasta de rosii: 3 linguri, pentru sos
  • Faina: 1 lingurita
  • Zahar: 1 lingurita
  • Dafin: 2 frunze
  • Apa: o cana

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu carne
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Janet

Intr-un bol punem carnea tocata ,adaugind cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici
apoi usturoiul pisat,ouale si condimentele.Framintam bine.Punem o tigaie la incins in care punem ulei si cu
palmele umede facem chiftelele pe care le prajim pina se rumenesc frumos.Dupa ce s-au prajit le-am pus intr-o cratita
si peste ele am pus un sos format din:

Intr-un bol punem pasta de tomate ,faina ,zaharul sarea ,amestecam bine si apoi punem apa.Tot amestecul il punem peste
chiftelutele din cratita ,punem si frunzele de dafin si lasam pe foc ,sa dea citeva clocote.
Daca sosul se ingroasa prea mult mai adaugam un pic de apa .
Servim linga piure de cartofi,orez sau in cazul meu,macaroane.Este una dintre mincarurile preferate ale lui Dragos,baiatul meu

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri