Chiftelute pe suport de portocala

postat de Retete in Imagini, in Aperitive diverse, pe 9 August 2013
Chiftelute pe suport de portocala

Ingrediente

  • Portocale: 1 bucata
  • Carne de pui/porc/vita: 300
  • Cartofi fierti: 1 bucata
  • Morcovi: 1 bucata
  • Ceapa: 1 bucata
  • Usturoi: 2-3 catei
  • Patrunjel: o legatura mica
  • Marar: o legatura mica
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Oua: 2 bucati
  • Faina: 1-2 linguri
  • Ulei: pentru prajit

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania
Mod de Preparare

sursa retetei: Marcela-Constantin Bucataria noastra

Se da carnea prin masina de tocat carne
cartoful se curata de coaja, se fierbe, se scurge de zeama apoi se paseaza
ceapa si morcovul se dau pe razatoare apoi se calesc in putin ulei
verdeturile se taie marunt

Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele
punem faina pe masa de lucru si formam bilute din compozitia de chiftele (cam cat o nuca) le dam prin faina

Incingem uleiul intr-o tigaie si punem la prajit chiftelutele, sunt gata cand se rumenesc pe toate partile
cu ajutorul unor scobitori prindem chiftelutele in portocala apoi decoram portocala formand o fata(par din ceapa verde sau ardei gras ori patrunjel, ochi din piper, nas de morcov, gura din rosie sau ardei rosu)

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri