Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)

postat de Retete in Imagini, in Ciorbe, pe 1 Iulie 2013
Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)

Ingrediente

  • Piept de pui: 1
  • Morcovi: 3
  • Telina: 1
  • Ceapa: 1
  • Ardei: 1
  • Usturoi: 4-5 catei
  • Rosii decojite: 1
  • Orez: 1 cescuta
  • Smantana: 300g
  • Patrunjel verde: 1 legatura
  • Otet: putin

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  4-5

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Ciorbe
Mod de Preparare

Pieptul de pui taiat cubulete, se pune la fiert in apa. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, ardeii cubulete, morcobii si telina cubulete sau date pe razatoarea mare si orezul spalat. Se pune sare dupa gust sau delikat. La final se adauga usturoiul zdrobit, galbenusurile frecate cu smantana si otetul dupa gust.

Aceasta e o varianta mai dietetica a ciorbei, insa legumele se pot cali in ulei si apoi sa se puna la fiert. Eu nu le-am calit, nici n-am pus ulei pentru ca imi place sa fie cu cat mai putina grasime.

Reteta postata in forum de Criss

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri