Ciorba de dovleac cu lapte batut

postat de Retete in Imagini, in Ciorbe, pe 6 August 2013
Ciorba de dovleac cu lapte batut

Ingrediente

  • Dovleac: 1,2 kg
  • Lapte batut: 900 ml
  • Ceapa: 2
  • Rosii: 2
  • Ulei: 50 ml
  • Patrunjel: 3 fire
  • Delikat: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Ciorbe
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Aceasta ciorba mi-a fost recomandata de Vio (o fosta colega de servici)... Mi-a
laudat-o... deci am zis sa o incerc... Nu mi-a iesit ea cum as fi vrut... dar de gustoasa... a meritat laudele...

Dovleacul se curata, se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare.
Intr-o craticioara se pune ceapa la calit apoi se adauga rosile taiate marunt si se lasa 5 min pe foc.
Intre timp am spumuit dovleacul... Dupa ce a fiert se ia de pe foc, se adauga laptele batut, se amesteca bine, se pune pe foc, se lasa sa dea in cateva clocote, se adauga ceapa cu rosiile, delikat-ul se mai lasa 3 min, se adauga patrunjelul tocat si gata...

Gustul minunat... aspectul... nu a iesit cum am vrut...
Data viitoare am sa modific modul de preparare: dupa ce fierbe dovleacul adaug ceapa calita cu rosiile delikatul, las sa dea in cateva clocote si stig focul dupa care adaug laptele batut, amestec bine si pun si patrunjelul

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri