Ciorba de fasole cu costita

postat de Retete in Imagini, in Ciorbe, pe 6 August 2013
Ciorba de fasole cu costita

Ingrediente

  • Fasole boabe: 500 g
  • Costita afumata: 1 bucata
  • Morcovi: 2
  • Ceapa: 1
  • Pasta de rosii: 2 linguri
  • Tarhon: dupa gust
  • Otet: dupa gust

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Ciorbe
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss

Fasolea se pune la inmuiat cateva ore. Apoi se fierbe in apa cu sare. Eu am fiert-o si am aruncat apa de doua ori. Astfel e mai usor tolerata si nu baloneaza.

Separat se pune apa la fiert. Se spala si se taie costita si se lasa sa fiarba.
Se adauga ceapa si fasolea prefiarta.
Cand si fasolea si costita e aproape gata se adauga morcovii rasi.
Se adauga sare dupa gust si tarhon. (eu am intotdeauna un borcanel cu tarhon pus in sare si otet)
Se pune o lingurita-doua de otet de pe tarhon. (se poate si mai mult otet insa noua nu ne place tare acra).

Desi in Ardeal la aceasta ciorba ca si la multe altele se face "rantas" pentru ingrosat ciorba, eu am preferat o varianta mai light. Astfel, intr-o cratita am amestecat 2 linguri pasta de rosii cu 2 linguri faina si am adaugat treptat zeama de la ciorba. Am fiert-o si am turnat-o apoi peste ciorba.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri