Ciorba de fasole verde

postat de Retete in Imagini, in Ciorbe, pe 6 August 2013
Ciorba de fasole verde

Ingrediente

  • Fasole verde: 500 g
  • Ceapa: 1
  • Morcovi: 1
  • Ardei gras: 1
  • Rosii: 3
  • Patrunjel: 1 legatura mica
  • Cimbru: 1 lingurita
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Boia de ardei dulce: dupa gust
  • Ulei: cateva linguri

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Ciorbe
Mod de Preparare

Se pune la fiert o oala cu 2 l de apa

In alta oala se pune putin ulei , apoi se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la calit 2-3 min
morocvul se curata si se da pa razatoarea mare apoi se pune si el putin la calit impreuna cu ceapa
ardeiul gras se taie fashii subtiri si se adauga si el peste celelalte legume la calit se acopera cu capacul si se lasa pana se inmoaie bine legumele
intre timp se curata de coaja rosiile, una dintre ele se taie cubulete si se pune si ea peste legume apoi se pune apa care clocoteste peste legumele calite si se lasa sa ajunga din nou la fierbere
Fasolea spalata, curatata(rupta la capete) se taie in 3-4 fiecare pastaie si atunci cand apa a dat din nou in fiert se rastoarna si fasolea in oala si se lasa la fiert pana cand toate legumele sunt moi
cele 2 rosii se pun in blender cu putina apa, se face un sos de rosii ce se condimenteaza cu sare, boia, piper si cimbru apoi se rastoarna peste ciorba fiarta, se mai lasa 5 min apoi se opreste focul

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se serveste cu patrunjel proaspat taiat marunt

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri