Ciorba de macris

postat de Retete in Imagini, in Ciorbe, pe 6 August 2013
Ciorba de macris

Ingrediente

  • Macris: dupa gust
  • Ceapa: 1
  • Ulei: putin
  • Lapte batut: dupa gust
  • Iaurt: dupa gust
  • Smantana: dupa gust
  • Oua: 3-4
  • Sare: dupa gust

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Ciorbe
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Se pune uleiul la infierbantat, apoi se adauga macrisul spalat si taiat marunt, pe cat se poate, bine scuturat de apa. Se lasa sa se caleasca putin macrisul. Eu fac asa pentru ca asa isi lasa macrisul acreala si ciorba iese bine acrisoara. Daca nu vreti sa fie foarte acra ciorba, se pune apa si macrisul taiat se fierbe doar, nu se mai caleste. Deci cum fac eu, se lasa la calit, apoi se pune apa, doar cat sa-l acopere, sare, ceapa curatata si crestata, si se lasa pana se inmoaie bine macrisul. Se adauga apoi lapte batut si iaurt, sau doar iaurt, sau doar lapte batut, fiecare cum ii place, si doua, trei linguri de smantana. La sfarsit se pun trei, patru oua batute, se mai lasa putin, se gusta de sare, si gata ciorba.

Macrisul pus la calit

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri