Ciorba radauteana 1

postat de Retete in Imagini, in Ciorbe, pe 7 August 2013
Ciorba radauteana 1

Ingrediente

  • Piept de pui: 1
  • Morcovi: 3
  • Pastarnac: 1
  • Telina: 1
  • Ardei: 1
  • Ceapa: 1
  • Catel de usturoi: 7
  • Patrunjel verde: cateva fire
  • Galbenus de ou: 3
  • Smantana: 200 g
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Otet: 2 linguri

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Ciorbe
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Incepem cu legumele si zarzavaturile. Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarul ardeiului si inlaturam samburii. Apoi spalam toate legumele sub jet de apa.

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.

Patrunjelul verde il spalam bine si il tocam foarte marunt

Intr-o oala, punem 4 litri de apa si adaugam pieptul de pui intreg (eu l-am taiat in 2 bucati) cu sare. Lasa, sa dea in clocot, adunam spuma si adaugam ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeiul intregi.

Lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce atat carnita cat si legumele sunt fierte.

Dupa 45 minute, totul este fiert, asa ca scoatem atat legumele cat si carnita intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o tragem de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnita

Dupa ce s-au scurs si racit putin, tocam morcovii in cubulete mici.
Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem deasemenea cubulete

Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un castron si le pisam cu blenderul pana obtinem un piure

Carnita ,dupa ce este scursa si racita putin (atat cat sa nu ne arda la mana), o taiem fasiute mici -daca se raceste putin, se taie mai bine


Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un vas 350 ml supa

In alt vas punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn

Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenoizare

In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o (cei 300ml) si amestecam pana se omogenizeaza complet

Cand avem totul pregatit, punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnita si legumele. Adaugam in supa piureul obtinut din ceapa, telina si pastranaci si amestecam

Adaugam in supa si carnita maruntita

Mai adaugam si morcovii si ardeii taiati cubulete. Si amestecam.

Peste acesta ciorbita formata, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam

Condimentam cu sare si piper dupa gust-eu mai trisez si cu delikat), ii mai dam un clocot, dupoa care tragem oala deoaparte si adaugam otetul

Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam si ciorbita este gata

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri