Ciuperci gratinate

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu ciuperci, pe 18 August 2013
Ciuperci gratinate

Ingrediente

  • Cartofi: 5
  • Ciuperci: 250 g
  • Usturoi: 2 catei
  • Unt: 1 lingura
  • Smantana: 4 linguri
  • Lapte: 100 ml
  • Cascaval: 100 g
  • Dafin: 1 frunza
  • Patrunjel: dupa gust
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-3

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu ciuperci
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis

Cureti cartofii, ii fierbi intregi in apa cu sare, apoi ii scurgi si ii tai felii de 5 mm grosime.
Separat, cureti ciupercile, le tai felii si le prajesti in ulei bine incins, adaugi putina sare, piper si foaia de dafin, amestecand continuu (eu am amestecat... da nu chiar continuu... ca ma plictisesc), pana scade bine zeama si ciupercile incep sa se rumeneasca ushor.
Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, asezi cartofii si ciupercile in straturi succesive.

Separat, amesteci smantana, laptele, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, apoi torni sosul peste straturile de cartofi si ciuperci. Razi desupra cashcaval si lasi forma la cuptor pt 25-30 min pana se rumeneste frumos deasupra (eu am lasat0o doar 20... am vrut sa nu fie asa rumenita).
Merita sa o faceti... mie mi-a placut foarte mult!

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri