Clatite cu gem sau dulceata

postat de Retete in Imagini, in Clatite, pe 12 August 2013
Clatite cu gem sau dulceata

Ingrediente

  • Oua: 2-3
  • Apa minerala: 300 ml
  • Lapte: 300 ml
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Faina: cat cuprinde
  • Ulei: 2 linguri
  • Sare: 1 praf

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  8-10

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Clatite
Mod de Preparare

Se pun intr-un vas toate ingredientele mentionate mai sus, mai putin faina pe care incepem sa o punem putin cate putin pana cand compozitia devine ca o smantana subtire

Se incinge o tigaie din teflon(daca tigaia este una f buna nu mai trebuie ulei pentru uns) mai ales ca avem ulei in compozitia aluatului. daca doriti puteti picura putin ulei in tigaie la fiecare clatita

Se ia din compozitie cu un polonic si se pune in tigaie rasucind tigaia astfel incat tot fundul acesteia sa "prinda" aluat...trebuie sa fie in strat subtire

Clatitele se coc pe ambele parti

Se scot pe o farfurie uscata si se aseaza unele peste altele

Se umplu cu gem sau dulceata din orice fruct, dupa preferinta apoi fie se ruleaza fie se impacheteaza "portofel", se pot pudra cu zahar, simple sau glazurate cu ciocolata topita sau glazurate cu smantana dulce

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri