Cocos creme brulee cu sos de visine

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 26 August 2013
Cocos creme brulee cu sos de visine

Ingrediente

  • Lapte de cocos: 200 ml
  • Zahar: 80 g
  • Vanilie: miezul de la o pastaie
  • Galbenus de ou: 4
  • Cocos: 2 linguri
  • Zahar brun: cat este nevoie
  • Visine: cat este nevoie
  • Amidon: cat este nevoie
  • Zahar: dupa gust, pentru sosul de visine

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Franta

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul

Crema brulee, sau "crema arsa", asemanatoare cremei catalane, sau celei de zahar ars, este un desert din lapte, frisca, galbenusuri si zahar. Este foarte raspandita in bucataria franceza, portugheza si spaniola. Deosebita la ea e crusta de zahar ars, care se obtine prin flambare. Crema brulee se consuma in mod ideal, rece cu crusta de zahar ars calda. Din aceasta cauza, nu se recomanda caramelizarea zaharului, prin bagarea cremei din nou in cuptor.
Copil fiind nu-mi placea crema de zahar ars, nici de frica. Prietena noastra de familie, tanti Irina, facea tot timpul si stiu ca ma intrebam in sinea mea, cum poate Oana ( fiica ei ), sa manance chestia asta care tremura, ca si cociunea.
Intre timp imi place si mie. Normal, nu. Doara de ce sa nu se regaseasca pe coapsele mele si niste crema de zahar ars, de ce sa fie ea discriminata.
Reteta din lecker.de.

Se freaca galbenusurile, cu zahar, sare, miezul de la batonul de vanilie, se adauga apoi frisca, laptele de cocos si cocosul ras, se acopera vasul si se lasa cel putin o ora la frigider. Dupa o ora, se repartizeaza intr-un vas ( sau mai multe mai mici ) rezistente la cuptor, acesta la randul lui, se pune intr-o tava, se umple cu apa, astfel incat vaul cu crema sa fie 3/4 in apa, si se baga la cuptor. Se lasa pana se incheaga. Eu le-am lasat la racit, in cuptor.

Pentru sosul de visine, se pune zeama de visine cu zahar la foc, mai putin 4-5 linguri. Amidonul se dizolva in zeama ramasa si se adauga la cea de foc. Se lasa sa se ingroase putin, apoi se raceste.
Peste crema racita se imprastie zahar brun si se flambeaza. Se serveste apoi cu sos de visine.
Foarte, foarte buna a fost cu sos, fara nu prea mi-a placut.
N-am poze decat cu produsul finit

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri