Colac Secuiesc-Kurtos

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 10 Iunie 2013
Colac Secuiesc-Kurtos

Ingrediente

  • Faina: 800 g
  • Drojdie uscata: 2 plicuri
  • Zahar pudra: 250 g
  • Margarina: 250 g
  • Oua: 2
  • Zahar vanilat : 1-2 plicuri
  • Coaja de lamaie: Putin
  • Apa de flori de portocale: 100 ml
  • Lapte: 200 ml

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  2

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Se amestaca faina cu drojdia, apoi se adauga restul ingredientelo, se framanta aluatul si se lasa sa creasca acoperit la loc caldut

Se rup bucati de aluat se fac rulouri lungi si se infasoara pe un instrument special(dar se poate confectiona si in casa)

Apoi fie se coc in cuptorul preincalzit, fie se prajesc in ulei incins pe aragaz, im ambele variante rasucind din cand in cand "instrumentul"

Sursa retetei: cris75 bucataria noastra

Reteta în Imagini
Mod de Servire

Se pudreaza cu zahar si cine doreste poate sa puna zahar caramelizat

Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri