Coliva din arpacas

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 26 August 2013
Coliva din arpacas

Ingrediente

  • Arpacas: 1 kg
  • Apa: 5 l
  • Zahar: 1 kg
  • Sare: 1 lingura
  • Esenta de rom: 1
  • Lamaie rasa: 1
  • Portocale rase: 1
  • Nuca macinata: 400 g

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  20

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de alynusa

Se alege arpacasul,se spala si se pune la fiert cu 5 litri de apa si lingura de sare la foc mic
Se fierbe la foc mic pana infloreste arpacasul si scade aproape toata apa
Dupa ce a scazut apa aproape 90% se adauga zaharul(se mesteca din cand in cand sa nu se prinda)
si se fierbe pana ce scade apa.
Se da la rece.

Dupa ce sa racit bine, rezulta o compozitie tare
In ea se adauga aromele si numai 300 g nuca,100 lasam pentru ornat
Se amesteca bine,se aseaza in pahare sau pe platou si se orneaza cu nuca ,bomboane, cacao ,jeleuri....

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri