Cornetti - cornuri cu ciocolata

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 25 Iunie 2013
Cornetti - cornuri cu ciocolata

Ingrediente

  • Faina: 500 gr
  • Unt: 50 gr
  • Drojdie: 1 plic
  • Lapte: 150 gr
  • Oua: 2
  • Zahar: 150 gr
  • Lapte: 250 ml
  • Apa: 100 ml
  • Zahar: 100 gr
  • Faina: 50 gr
  • Cacao: 30 gr
  • Ciocolata: 50gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  210 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Topim drojdia in lapte caldut Amestecam faina+zaharul+untul

Adaugam ouale intregi si framantam apoi treptat laptele amestecam pana la omogenizare

In cazul in care e un pic lipicios framantati cu mana infainata(aprox 5 min)Rezultatul trebuie sa fie o bila care nu se lipeste, eventual se mai adauga 1 lingura faina

Se pune aluatul la crescut 2 ore.

Apoi impartim aluatul in 3 bile

Fiecare bilao intindem si mai apoi o taiem in 4 si pe fiecare triunghi punem

Crema din:
250 ml lapte
100 ml apa
100 gr zahar
50 gr faina
30 gr cacao
50gr ciocolata

Se amesteca faina,zaharul+cacao Se adauga laptele amestecat cu apa si se amesteca.Puneti pe foc,adaugati si ciocolata rupta bucatele si amestecati in aceiasi directie pana se ingroasa.Luati de pe foc si lasati-o sa se raceasca.Infasuram de la baza spre varf le asezam in tava (pe o hartie de copt)ungem cu galbenus+o lingura de lapte, mai lasam la crescut si coacem la 180 grade pentru 15 min

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri