Cornulete cu gem

Ingrediente
- Faina: 500 g
- Unt sau margarina: 500 g
- Smantana: 2 linguri
- Oua: 1 buc
- Zahar: 4-5 linguri
- Drojdie uscata: 1 plic
- Lapte: 50 ml
- Coaja de lamaie rasa: putina
- Vanilie: putina
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
150 de minutePortii:
30Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aluaturi diverseMod de Preparare
Reteta postata in forum de Criss
Faina se amesteca cu drojdia, se adauga zaharul, vanilia, coaja de lamaie, untul, smantana si laptele.
Se framanta un aluat elastic si nelipicios care se lasa sa creasca aproximativ o ora.
Se intind cercuri din aluat, de o grosime de aproximativ 0.5 cm, fiecare cerc se taie in 8 triunghiuri sau chiar mai multe, se umple cu gem mai tare ca sa nu curga, sau cu rahat. Eu am folosit gem de visine. Se ruleaza, se pun in tava si se mai lasa o jumatate de ora dupa care se coc.
Se coc 15-20 min. Se scot din tava si asa fierbinti se dau prin zahar pudra vanilat.
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |