Cornulete cu gem

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 29 August 2013
Cornulete cu gem

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Unt sau margarina: 500 g
  • Smantana: 2 linguri
  • Oua: 1 buc
  • Zahar: 4-5 linguri
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Lapte: 50 ml
  • Coaja de lamaie rasa: putina
  • Vanilie: putina

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  30

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss
Faina se amesteca cu drojdia, se adauga zaharul, vanilia, coaja de lamaie, untul, smantana si laptele.
Se framanta un aluat elastic si nelipicios care se lasa sa creasca aproximativ o ora.

Se intind cercuri din aluat, de o grosime de aproximativ 0.5 cm, fiecare cerc se taie in 8 triunghiuri sau chiar mai multe, se umple cu gem mai tare ca sa nu curga, sau cu rahat. Eu am folosit gem de visine. Se ruleaza, se pun in tava si se mai lasa o jumatate de ora dupa care se coc.

Se coc 15-20 min. Se scot din tava si asa fierbinti se dau prin zahar pudra vanilat.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri