Cornulete fragede cu unt

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 29 August 2013
Cornulete fragede cu unt

Ingrediente

  • Faina: 600 g
  • Unt: 1 pachet
  • Drojdie: 25 g
  • Lapte: 75 ml
  • Sare: putina
  • Zahar pudra: dupa gust
  • Dulceata de fructe/crema de ciocolata: putina (pt umplutura)

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  20

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de MihaelaT
Faina se pune intr-un vas, se dizolva drojdia in lapte, se adauga o lingurita de zahar si se toarna intr-o adancitura facuta in faina. Se lasa la 10 minute dupa care se dauga untul care a stat vreo 20 de minute, in balcon la soare, oul, un praf de sare si se framanta. Iese un aluat fraged care l-am lasat la dospit 40 minute. Se intinde o foaie de aluat pe masa presarata cu faina si se taie. Cuptorul se incalzeste in prealabil, iar in tava am pus hartie de copt.
Le-am copt la foc potrivit si mic, pana au devenit aurii, iar apoi le-am tavalit prin zahar pudra

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri