Cornuri cu aluat de cozonac

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 29 August 2013
Cornuri cu aluat de cozonac

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Ceai cu lapte: 1 1/2 cana

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  20

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

Se face o maia din drojdie putin zahar si lapte caldut nu fierbinte.
Se pune la caldura sa dospeasca.Dupa care in in mijlocul fainii se pune niste lapte fierbinte si se opareste putina faina.
Pana se raceste se bat albusele spuma cu zaharu si zaharul vanilat,se pun si galbenuselese rade coaja de la o lamaie.Cand s-a racit aluatul oparit se pune maiaua peste,se amesteca laptele ramas,ouale,lamaia rasa,si se framanta cu ulei.
Se pune la crescut dupa care se intind foi nu f. mari si groase de 1 cm.
Se taie triunghiuri si se umplu cu ce avem.
Eu am avut gem de smochine,marmelada de grefe roz si niste crema de ciocolata
nu prea groasa ca a curs.
Nu am facut poze din timpul executarii insa mai repet reteta si am sa fac mai
multe poze.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri