Cornuri cu umplutura dulce de Post

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 30 August 2013
Cornuri cu umplutura dulce de Post

Ingrediente

  • Faina: 350 g
  • Apa: 1/2 cana apa (100 ml)
  • Ulei: 6 linguri
  • Coaja de lamaie rasa: 1 lamaie
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Sare: 1 varf de cutit
  • Zahar: 6 linguri rase
  • Miere: 1 lingura
  • Ciocolata de post: umplutura
  • Zahar pudra: putin (pt ornat)

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

Se pune jumatate din faina intr-un castron adanc, se face o gaura in mijlocul fainii si se pune in ea drojdia "topita" in putina apa calduta si un varf de cutit de sare.

Se amesteca bine, apoi se adauga pe rand cele 6 linguri de ulei, zaharul cate putin, coaja de lamaie rasa, restul de apa si incet, incet se pune cealalta jumatate de faina pana cand aluatul devine elastic si usor de modelat...atentie poate sa nu intre toata faina, depinde si de celelalte ingrediente

Se framanta cateva minute pe masa infainata apoi se lasa la loc calduros la crescut.

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri