Cornuri moi si pufoase

postat de Retete in Imagini, in Aluaturi diverse, pe 30 August 2013
Cornuri moi si pufoase

Ingrediente

  • Lapte caldut: 250 ml
  • Miere: 2 linguri
  • Sare: 1 lingura rasa
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Unt: 25 g
  • Faina: 500-550 g
  • Gem/rahat/ciocolata: umplutura

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  30

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Aluaturi diverse
Mod de Preparare

sursa retetei: culinar
pentru "umplut" le puteti face atat cu umplutura dulce(gem, rahat, ciocolata, etc) cat si sarata(cascaval, sunca, cremwursti, etc)
Intr-o cana se pune drojdia cu 2 linguri de apa caldutza si se lasa acoperit 10-15 min

Separat intr-un castron punem laptele 250 ml, unutl 25 gr, sarea, mierea si incalzim putin cat sa se topeasca untul

dupa cele 15 min in care am lasat drojdia la crescut amestecam cele doua compozitii si incepem sa punem treptat faina si framantam bine aluatul

acoperim si lasam la crescut pentru 30 min(la loc ferit de curent)
cam asa arata dupa ce a crescut

mpartim aluatul in 3 bile(daca vrem sa facem cornulete mai mici...ies 24 de bucati)
fiecare bila din cele 3 trebuie sa aibe aproximativ 250 gr
Intindem pe rand fiecare bila cu sucitorul, apoi o taiem in triunghiuri(8)
pe fiecare triunghi punem umplutura si rulam de la baza spre varf
Apoi le asezam in tava si le mai lasam 15 min la crescut
Ungem cu ou si daca vreti puteti presara deasupra la cele saratesare, mac, oregano...
dupa 15-20 de min la foc potrivit sunt gata(insa verificati mereu)

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri