Cosulete din ciocolata umplute cu crema caramel

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 26 August 2013
Cosulete din ciocolata umplute cu crema caramel

Ingrediente

  • Ciocolata alba: 100 g
  • Ciocolata neagra: 100 g
  • Lapte: 200 ml
  • Zahar: 100 g
  • Unt: 50 g
  • Faina: 1 lingura
  • Amidon: 1 lingurita

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Nela

Topim ciocolata alba pe baie de aburi ,dupa ce s-a topit se ia fiecare hartie si se imbraca interiorul in ciocolata cu ajutorul unei lingurite .Se pun invers pe un platou pentru a se scurge ciocolata.Se lasa sa se intareasca ,dupa se indeparteaza hartia ramand un cosulet din ciocolata.
Acelasi procedeu se face si la ciocolata neagra.

Crema de caramel

200 ml lapte
100 gr zahar
50 gr unt
1 lingura faina
1 lingurita de amidon
Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara la foc mic ,dupa ce s-a caramelizat adaugam laptele si lasam sa se topeasca zaharul.Intr-un castron amestecam faina si amidonul cu cateva linguri de lapte si le adaugam peste laptele cu zahar.O lasam sa fiarba la foc mic ,mestecand continuu sa nu se prinda.Dupa fierbere se adauga untul si se lasa sa se raceasca .
Umplem cosuletele cu crema .
Ideea cu cosuletele am gasit-o intr-o carte in limba italiana Cioccolato

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri