Covrigei cu cascaval

postat de Retete in Imagini, in Covrigi, pe 10 Iunie 2013
Covrigei cu cascaval

Ingrediente

  • Apa calda: 120 ml
  • Drojdie uscata: 1/2 plic
  • Oua: 1
  • Zahar: o lingurita rasa
  • Smantana: 3 linguri
  • Unt: 40 g
  • Sare: 1 lingurita
  • Cascaval: 150 g
  • Faina: cat cuprinde

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  210 de minute

Portii:

  30

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Covrigi
Mod de Preparare

Se incalzeste putin apa si se pune drojdia cu putin zahar si se lasa 5 min
Se rade cascavalul se amesteca cu oul si smantana, untul topit si sarea, apoi se rastoarnat drojdia crescuta si se pune faina cate putin....pana nu se mai lipeste de mana dar nici coca nu este tare

Se pune aluatul la crescut la loc cald si se lasa 30 de min
Se mai framanta putin, apoi se rup bucatele mici din aluat si se fac suluri subtiri ce se unesc la capete
Se pun covrigeii in tava neunsa si se lasa la cuptorul preincalzit la foc mic-potrivit dar jos...pe prima treapta nu acolo unde coc de obicei pandispanul si altele...
Se intorc covrigeii cand pe o parte cand pe alta pana s-au rumenit, sunt deliciosi, crocanti dar nu tari ...
inainte de a fii pusi la cuptor pot fii rpesarati cu sare, mac, susan, etc

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri