Covrigei - Saratele

postat de Retete in Imagini, in Covrigi, pe 10 Iunie 2013
Covrigei - Saratele

Ingrediente

  • Faina: 600 g
  • Unt: 1
  • Untura: 100 g
  • Smantana: 3 linguri
  • Sare: 1 lingurita
  • Praf de copt: 1 pachet
  • Cascaval: 150 g
  • Branza de vaci: 500 g
  • Galbenus de ou: 2
  • Chimen: Putin
  • Oua: 1

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  25-30

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Covrigi
Mod de Preparare

Pentru ca ne plac mult saratelele, incerc tot timpul tot felul de retete.De data asta am facut reteta mamei mele, practic saratelele copilariei mele.
Acum le-am facut si pt. Alison, care si-a cumparat forma de covrigei.

Se amesteca, se formeaza o bila, si se baga la frigider pana a doua zi.
Ce bine ca se poate edita, tot timpul imi mai aduc aminte cate ceva.Daca branza de vaca si cascavalul sunt prea grase, se mai aduaga putina faina.Daca sunt mai uscate e ok.Si sarea trebuie avut grija, cata puneti, si in functie de branzeturi.Dace sa face cu branza de burduf, normal, sare mai putina.

Aluatul scos a doua zi din frigider. Forma mea de covrigei, de pe vremea lui bunica, facuta la Samus, sau la Unio, nu mai stiu

Acum in functie de grasimea din branza, de unt, de tipul de faina care il folositi, se poate sa difere putin cantitatile.Dar cu cat mai multa branza cu atat ies mai bune.Reteta e de pe vremea, cand nu se prea gasea unt, si punea mami margarina, dar eu acum pun unt+untura sau doar unt.

Reteta postata in forum de Micul

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri