Covrigi Brasoveni cu mac & susan

postat de Retete in Imagini, in Covrigi, pe 10 Iunie 2013
Covrigi Brasoveni cu mac & susan

Ingrediente

  • Apa: 100 ml
  • Lapte: 100 ml
  • Faina: 500 gr
  • Oua: 2
  • Zahar: 1 lingurita
  • Sare: 1 lingura
  • Drojdie uscata: 1 pachet
  • Unt: 30 gr

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Covrigi
Mod de Preparare

Se pune drojdia la inmuiat in lapte caldut impreuna cu zahar si se lasa 10 min

In faina cernuta amestecam sarea, rasturnam apoi drojdia inmuiata in lapte si adaugam pe rand, apa calduta, ouale, untul moale se obtine un aluat nelipicios care se poate modela f usor.

Se lasa la crescut cca 40 de min

Se framanta din nou aluatul de cateva ori apoi se rup bucatale se formeaza suluri de 40 cm. si groase cat un deget dar mai subtiri spre capete. Tinanad cu mainile de capete se face o bucla si se mai rasuceste odata bucla fara sa dam drumul la capete. Apoi se aduc capetele si se dau peste bucla lipindu-se de ea.
am citat exact cum am gasit pe culi(explicatie data de adidutu)

Am pus o oala cu apa la fiert am caramelizat 4 linguri de zahar brun apoi am rasturnat apa peste zahar si am lasat sa dea in clocot

Dupa modelam covrigii ii scufundam in apa pana cand ies la suprafata, se scot apoi pe farfurie se lasa la scurs, se dau fie prin sare grunjoasa fie prin mac, susan...orice doriti....se aseaza in tava si se pun la copt in cuptorul preincalzit...se coc pe ambele parti pana se rumenesc la 180 gr

Daca doriti mai rumeniti dati 1-2 min drumu la foc de deasupra

Aluatul, pus la crescut, sulul mai gros la mijloc si mai subtire spre capete

O data capetele puse unul peste altul, si rasucite, aduse peste partea de jos...apasati putin altfel se desfac la "oparit", si intors pe partea cealalta

Pusi la oparit in apa cu zahar caramelizat
Asezati in tava gata de copt, presarati cu sare(fina si susan alb)

Sursa retetei:Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri