Covrigi crocanti de post

postat de Retete in Imagini, in Covrigi, pe 10 Iunie 2013
Covrigi crocanti de post

Ingrediente

  • Faina: 1 kg
  • Apa: 2 cani
  • Drojdie uscata: 1 plic
  • Zahar: 1 lingurita
  • Sare: 2 lingurite

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  120 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Covrigi
Mod de Preparare

Se inmoaie drojdia cu apa calduta

Se pune zaharul, sarea si apoi treptat se pune faina..

Se framanta si se lasa sa se odihneasca 20-30 de min.

Intre timp se pune o oala cu apa la fiert in care se pune putina sare cand fierbe

Se formeaza suluri subtiri(nu mai groase decat degetul mic) se unesc la capete apoi se pun in apa fiarta pna cand se ridica la suprafata.

Se scot pe un servet, se lasa sa se scurga apoi se pun in tava si se dau la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc..

Se intorc din cand in cand pe cate o parte

Se ung cu un "sirop" format din putin apa+sare si putina faina ca sa iasa luciosi.

Sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri