Cozonac cu umplutura netraditionala

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 10 Iunie 2013
Cozonac cu umplutura netraditionala

Ingrediente

  • Faina: 250 gr
  • Drojdie uscata: 1 cub
  • Galbenus de ou: 2
  • Zahar: 2 linguri
  • Sare: 1 varf de cutit
  • Lapte: 100 ml
  • Apa: 50 ml
  • Ulei: 25 ml
  • Coaja rasa de lamaie: 1 lamaie
  • Lapte condensat: 100 ml
  • Cacao: 2 lingurite
  • Nuca de cocos: 100-125 gr

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  210 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Se pune drojdia la inmuiat in lapte+zahar, se adauga apa, uleiul, galbenushurile batute putin cu mixerul si cu sare(sa se mai inchida la culoare)

Se adauga coaja de lamaie si apoi putin cate putin adaugati faina

Aluatul se lasa sa creasca 35-40 de min apoi l-am impartit in 3 bile, fiecare bila am intins-o cu sucitorul obtinem 3 foi si le umplem cu

Umplutura din:
100 ml lapte condensat
2 lingurite de cacao
100-125 gr nuca de cocos

Pe fiecare foaie intra aproximativ 2 linguri de umplutura

Rulam fiecare foaie si obtinem 3 rulade(rulouri) pe care le impletim, indroducem marginile in interior(sa nu curga umplutura)

Punem cozonacul in tava si lasam din nou la crescut cca 30 de min

Preincalziti cuptorul

Puneti la copt la foc potrivit pentru 20 de min. Dupa aceste 20 de min se scoate din cuptor si se pune deasupta un sirop din 50 ml lapte cu o lingurita de zahar si se lasa in continuare la copt pana s-a rumeneste deasupra

Sursa retetei: idee umplutura mihaela simiuc

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri