Cozonac floare de post

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 10 Iunie 2013
Cozonac floare de post

Ingrediente

  • Faina: 450 g
  • Amidon: 50 g
  • Drojdie: 25 g
  • Zahar brun: 150 g
  • Ulei: 50 g
  • Lapte de cocos: 200 ml
  • Sare: Putin

Specific:

  European

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Umplutura poate fii variata, se poate face simplu, cu stafide, impreuna cu nuca,fructe confiate, etc

Varianta de fata contine urmatoarea umplutura:nuca+cacaoo+stafide+zahar brun si un picut de apa cat sa se faca asa ca o crema groasa

Am framantat aluatul cu masina de paine apoi l-am lasat la crescut o ora si jumatate intr-un castron

Aluatul pare tare insa o sa vedeti ce frumos creste. Intindem fiecare bila si punem pe ea umplutura

Rulam si presam bine la ambele capete apoi le unim formand un inel

Ungem tava si asezam la baza 6 dintre cele 12 rulouri. Deasupra punem intercalate inca 5 rulouri si ultimul rulou il asezam in mijloc deasupra

Lasam la crescut o ora

In cuptorul preincalzit punem cozonacul la copt pentru 40-45 de min la 185 gr, in ultimele 5-7 min scotem cozonacul si il ungem cu putina miere deasupra apoi presarati nuca pisata

Sursa retetei: osna

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri