Cozonac floare - de post

Ingrediente
- Faina: 450g
- Amidon: 50g
- Drojdie proaspata: 25g
- Zahar: 150g
- Ulei: 50g
- Lapte de cocos: 200ml
- Sare: putina
Specific:
RomanescTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Dulciuri de postsursa retetei: osna
Am framantat aluatul cu masina de paine apoi l-am lasat la crescut o ora si jumatate intr-un castron
aluatul pare tare insa o sa vedeti ce frumos creste, aluatul imparit in 12 bile.
Intindem fiecare bila si punem pe ea umplutura rulam si presam bine la ambele capete apoi le unim formand un inel, ungem tava si asezam la baza 6 dintre cele 12 rulouri, deasupra punem intercalate inca 5 rulouri si ultimul rulou il asezam in mijloc deasupra, lasam la crescut o ora
umplutura poate fii variata, se poate face simplu, cu stafide, impreuna cu nuca,fructe confiate, etc
varianta de fata contine urmatoarea umplutura:nuca+cacaoo+stafide+zahar brun si un picut de apa cat sa se faca asa ca o crema groasa
In cuptorul preincalzit punem cozonacul la copt pentru 40-45 de min la 185 gr, in ultimele 5-7 min scotem cozonacul si il ungem cu putina miere deasupra apoi presarati nuca pisata
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |