Cozonac Rosencrantz

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 22 Iulie 2013
Cozonac Rosencrantz

Ingrediente

  • Faina: 400 g
  • Oua: 2
  • Zahar vanilat : putin
  • Coaja de lamaie: putin
  • Sare: un praf
  • Lapte: cca.110 ml
  • Drojdie: 25 g
  • Zahar: 3 linguri - pentru lapte
  • Unt: 130 g
  • Zahar: 6 linguri - pentru unt
  • Zahar: 10 linguri - pentru caramel
  • Nuci macinate: cat e nevoie

Specific:

  European

Timp Preparare:

  210 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Germania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :)
Intr-un castron punem faina, ouale zaharul vanilat si coaja de lamaie

Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil.

Se framanta aluatul 10 minute, pe blatul de lucru, usor infainat

Se intinde o foaie dreptunghiulara, de cca. 1 cm grosime. Se unge foaia cu amestecul de unt si zahar si se presara deasupra nuca macinata.

Se ruleaza foaia si se taie sulul in 6 bucati egale.

Cele 6 bucati se pun in cratita tapetata cu zahar caramel, pastrand o oarecare distanta intre ele. Dupa o ora ele au crescut si arata asa:

Se pune cratita in cuptor pentru aproximativ 35 minute.

Cand e gata, cozonacul trebuie rasturnat imediat pe un platou, altfel zaharul caramel se intareste si cozonacul nu mai poate fi scos din cratita.

Reteta postata in forum de Cris
Reteta e luata de pe blogul Gabrielei Cara.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri