Crema de banane caramelizate

postat de Retete in Imagini, in Dulciuri de post, pe 19 August 2013
Crema de banane caramelizate

Ingrediente

  • Banane: in functie de cate portii vreti
  • Zahar brun: 4 linguri
  • Amidon de porumb: 4 lingurite
  • Esenta de vanilie: dupa gust
  • Scortisoara: dupa gust
  • Cacao: 1 lingurita

Specific:

  Mediteraneean

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  2-4

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Italia

Categorii:

   Dulciuri de post
Mod de Preparare

sursa retetei: Monica-Elizabet

Se curata bananele de coaja se taie feliute subtiri si se lasa de-o parte

Se pune zaharul la caramelizat intr-o tigaie cand capata o culoare bruna se rastoarna in tigaie si bananele care lasa un suc...incep sa se \"topeasca\" cand sunt destul de topite se adauga 4 lingurite de amidon de porumb(se amesteca bine sa nu se faca cocoloase) se lasa putin cat sa se ingroase sosul apoi se mixeaza totul f bine si se obtine o crema de consistenta unul puding.

se adauga putina scortisoara si o lingurita de cacao
cine doreste poate sa-i adauge si putina margarina sa o faca mai cremoasa, cred ca merge si pentru umplut un tort.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri