Crema de vanilie cu frisca

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 26 August 2013
Crema de vanilie cu frisca

Ingrediente

  • Vanilie: 1/2 baton
  • Lapte: 150 ml
  • Frisca: 600 ml
  • Galbenus de ou: 3
  • Zahar: 70 g
  • Gelatina: 3 foi
  • Piscoturi: cateva
  • Fructe: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Micul
Cei din generatia mea isi aduc aminte cu siguranta de inghetata de vanilie de pe vremea lui Ceausescu. Nu stiu daca peste tot se gasea ( vorbesc de anii '75- '78, ca pe urma nu s-a mai gasit nimic ), dar la noi se facea la fabrica de lapte inghetata de vanilie ( nu erau multe alte feluri ), si era foarte buna. Spre deosebire de inghetata de vanilie de dupa revolutie, care era alba, cea de pe vremea lui Ceau ' era galbena. Si avea un gust tare bun. Acest desert seamana la gust perfect cu acea inghetata. Eu l-am facut crema, ca si in reteta, dar se poate foarte bine elimina gelatina, si oune la congelotor. Iese cea mai buna inghetata de vanilie.
Reteta din " Secretele bucatariei ".

Se fierbe batonul de vanilie cu laptele. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Laptele cu vanilie, putin racit, se toarna in suvita subtire peste galbenusuri. Se pune din nou oala pe foc, amestecand continuu, se omogenizeaza bine, dar fara a-l lasa sa fiarba. Se ia de pr foc, se racoreste putin si se adauga gelatina hidratata si topita. Imediat ce incepe sa se inghege, se adauga frisca batuta. Se amesteca si se aranjeaza in pahare, alternand cu fructele si piscoturile sfarmate.

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri