Crofne banatene

postat de Retete in Imagini, in Gogosi, pe 11 Iunie 2013
Crofne banatene

Ingrediente

  • Faina: 500 g
  • Galbenus de ou: 2
  • Lapte: 1 cana
  • Drojdie uscata: 1 pliculet
  • Unt: 60 g
  • Zahar vanilat : 1 plic
  • Zahar: 2 linguri
  • Coaja de lamaie: 1 lamaie

Specific:

  Romanesc

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  10-12

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Gogosi
Mod de Preparare

Reteta ii apartine Laurei Laurentiu.

Faina se amesteca cu drojdia uscata.

Se adauga apoi restul ingredientelor, se framanta aluatul pana devine elastic si nu mai e lipicios

Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul

Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul si se mai lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora. Preferabil sa se puna pe hartie de copt, pentru ca astfel se desprind mai usor si nu se lipesc.

Se prajesc in ulei incins, la foc mic, avand grija sa nu se arda. Ideea e ca la aceste gogosi trebuie sa le se formeze o gaura in interior si un fel de guleras alb pe margini. Pentru aceasta ele se pun la prajit "cu capul in jos". Adica se iau de pe hertie si se pun la prajit cu partea superioara in ulei. Se scot pe hartie absorbanta (role de bucatarie) si se pudreaza cu zahar.

Retete postata in forum de Criss

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri