Cuib de viespi

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 22 Iulie 2013
Cuib de viespi

Ingrediente

  • Faina: 500 gr
  • Drojdie: 25 gr
  • Zahar: 3 linguri
  • Ulei: 50 ml
  • Galbenus de ou: 4
  • Lapte: 200 ml
  • Apa calda: 100 ml
  • Sare: 1/2 lingurita
  • Coaja de lamaie: putin
  • Unt moale: 200 gr
  • Zahar: 100 gr
  • Nuci macinate: 250 gr
  • Lapte: 125 ml.
  • Zahar: 150 gr
  • Esenta de vanilie: putin

Specific:

  European

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit, pana isi dubleaza volumul

Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi .

Se amesteca untul moale cu zaharul ,pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata.

Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema , dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm. sau cat de inalta este tava. Intr-o tava tapetata , se aseaza bucatile taiate din rulou , una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele.Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul , obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.

Aluatul se poate framanta si dospi in masina de paine cu ingredientele puse in ordinea urmatoare:

Ulei, apa, lapte, oua, sare, zahar, faina, o gaurica mica si am pus drojdia

Programul deora si 20 de min a durat procesul de framantare +dospit

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri