Cuib de viespi cu gem si nuca

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 22 Iulie 2013
Cuib de viespi cu gem si nuca

Ingrediente

  • Lapte: 300 ml
  • Drojdie: jumate de cub
  • Iaurt: 1
  • Coaja de lamaie: 1 lamaie
  • Zahar: 100 gr
  • Zahar vanilat : putin
  • Ulei: 100 ml
  • Faina: 1kg
  • Gem de prune: cateva linguri
  • Nuci macinate: cateva linguri
  • Scortisoara: putin

Specific:

  European

Timp Preparare:

  180 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Drojdia se inmoaie in putin lapte caldut si putin zahar apoi se adauga pe rand restul ingredientelor iar la sfarsit faina putin cate putin pana cand obtinem un aluat nelipicios si elastic

Se lasa la crescut pana cand isi dubleaza volumul

Se intinde o foaie peste care punem urmatoarea umplutura: gem de prune,nuca macinata si scortisoara

Se ruleaza,se taie bucati egale care se aseaza intr-o tava rotunda unsa in prealabil

Se da la cuptorul preincalzit pana se aureste deasupra

Se face o glazura de zahar pudra 150 gr. cu 2 linguri de lapte se amesteca la rece si se toarna peste cuiburile calde

Reteta postata in forum de Claudia74

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri