Cuib de viespi cu rahat

postat de Retete in Imagini, in Cozonaci, pe 22 Iulie 2013
Cuib de viespi cu rahat

Ingrediente

  • Oua: 3
  • Zahar: 150 gr
  • Ulei: 100 ml
  • Iaurt: 150 gr
  • Zahar vanilat : putin
  • Drojdie: un pachet
  • Faina: 1,200 kg
  • Oua: ptr uns
  • Zahar brun: ptr decor
  • Rahat: cat se doreste

Specific:

  European

Timp Preparare:

  150 de minute

Portii:

  1

Complexitate:

  Greu

Tara:

  Romania

Categorii:

   Cozonaci
Mod de Preparare

Am adus rahat din Romania si asteptam momemtul sa fac un cozonac bun ca al bunicii, Nu l-am facut clasic ci in forma de cuib de viespii

Drojdia se inmoaie in putin lapte caldut si o lingurita de zahar

Se framanta apoi un aluat din toate ingredientele de mai sus, se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul

Se intind foi din aluat peste care presaram rahatul taiat cubulete

Se ruleaza foile apoi se taie rulouri de 4-5 cm si se aseaza unul langa altul intr-o tava rotunda

Se unge deasupra cu ou batut si se presara zahar brun

Se lasa din nou la crescut apoi se pune in cuptorul preincalzit pana se aureste deasupra

Reteta postata in forum de Claudia74

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri