Cupole cu piersici

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 26 August 2013
Cupole cu piersici

Ingrediente

  • Oua: 3, pentru blat
  • Ulei: 3 linguri, pentru blat
  • Faina: 3 linguri, pentru blat
  • Zahar: 3 linguri, pentru blat
  • Praf de copt: 1/2 plic, pentru blat
  • Compot de piersici: cat este nevoie
  • Branza de vaci: 200 g, pentru crema
  • Zahar: 2 linguri, pentru crema
  • Suc de piersici: 140 ml , pentru crema
  • Gelatina: 1 plic, pentru crema
  • Piersici: 3 jumatati, pentru crema

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se bat albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma ca la bezele, se adauga galbenusurile batute si ele spuma cu cele 3 linguri de ulei si la sfarsit amestecand cu lingura de lemn punem cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt

Se coace intr-o tava dreptunghiulara (18/27 a avut tava mea dar mi-a mai ramas putin blat dupa decupare) la foc potrivit in cuptorul preincalzit pana cand se aureste deasupra.
Se lasa la racit apoi se decupeaza rotund cu o ceasca in care o sa "montam" cupolele

gelatina se lasa la inmuiat in 5 linguri de apa rece, apoi se pune pentru 15-20 de sec in cuptorul cu microunde
Branza de vaci se amesteca cu zaharul si sucul de piersici
Se pune cate o lingura din compozitia de branza in gelatina(nu incercati invers ca se intareste brusc gelatina si se face cocoloase) si se mixeaza bine, la sfarsit de adauga cele 3 jumatati de piersici maruntite bine


In cesti de cafea sau castronele mici incepem sa construim

Asezam o folie de plastic
apoi o jumatate de piersica din compot
deasupra turnam crema, lasand loc cam de 1 deget si punem si blatul decupat rotund
acoperim si dam la frigider pentru o ora

Intre timp se face zahar ars din 5-6 linguri de zahar, se unge un polonic cu unt
se ia zahar ars din craticioara si se pune peste polonic formand ca o panza de paianjen
se lasa sa se raceasca si se scoate fara sa se rupa
se rastoarna cescutele deci avem acum blat, crema si deasupra piersica iar peste acestea punem cupola de zahar ars(eu n-am reusit sa scot cupolele de zahar ars intregi asa ca le-am maruntit pe farfurie ) dar am sa va arat o poza cum trebuia de fapt sa fie

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri