Curcan umplut la cuptor

postat de Retete in Imagini, in Fripturi, pe 14 August 2013
Curcan umplut la cuptor

Ingrediente

  • Curcan: 1 intreg
  • Vin alb: cat este nevoie,pentru marinare
  • Piper: dupa gust,pentru marinare
  • Dafin: dupa gust,pentru marinare
  • Apa: cat este nevoie,pentru marinare
  • Ulei: cat este nevoie,pentru marinare
  • Condimente: dupa gust,pentru marinare
  • Zeama de lamaie: dupa gust,pentru marinare

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  4-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Fripturi
Mod de Preparare

Se freaca curcanul cu sos de soia, catei de usutori intregi

"animalul" sa intre cu totul in "zeama" astasi se rasuceste din cand in cand...(se tine si 2 zile pentru a se inmuia carnea)

Se scoate curcanul din marinata, se umple cu ficatei de pui, orez, legume si o portocala(ca sa stea cat mai umflat)
se aseaza intr-o tava, se condimenteaza din nou iar inainte de a-l pune in cuptor se leaga picioarele pentru a nu se "cracana"
Se pun cateva foi de pansament steril sau o batista noua pe care o inmoi in unt topit si o pui peste piept si pulpe(in cazul in care-l faci intreg)
acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi la cuptor cateva ore apoi in ultima jumate de ora descoperi scoti tot si folia si batista inmuiata in unt si lasi(daca ai cu foc de deasupra) sa se rumeneasca putin
Se serveste pe platou fie alaturi de garnituri traditionale fie alaturi de fructe exotice si pesmet prajit sau orez alb

sursa retetei: Monica-Elizabet

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri