Curry rosu de pui

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 15 Iulie 2013
Curry rosu de pui

Ingrediente

  • Copane de pui: 8
  • Pasta de curry rosu: 1-2 linguri
  • Lapte de cocos: 2 linguri
  • Lemongrass: 1 tulpina

Specific:

  Asiatic

Timp Preparare:

  90 de minute

Portii:

  8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Thailanda

Categorii:

   Mancaruri cu legume Fripturi
Mod de Preparare

Curry rosu este o mincare foarte populara in bucataria thailandeza pe care o putem incerca si noi ,nu necesita foarte multe ingrediente si cu putin noroc le putem gasi la supermarket.eu m-am hotarit sa il fac atunci cind am gasit niste lemongrass,tulburator de aromat...carnea folosita poate varia de la pui la sarpe,am ales-o pe prima,varianta ultima fiindu-mi inaccesibila...deocamdata!:)daca vreti un fel fara carne ,puteti substitui carnea cu tofu,ciuperci sau dovleac.

Intr-un vas amestecam pasta de curry cu laptele de cocos , cu sosul de peste si lemongrass si plasam si copanelele de pui in acest amestec.acoperim vasul cu o folie si il lasam la frigider peste noapte.a doua zi scoatem copanelele din vas si le plasam pe gratar,de preferinta unul acoperit cu un capac (pentru a nu se arde bucatile de pui),uns in prealabil cu ulei.coacem copanelele pe ambele parti,in jur de 5-6 minute pe fiecare parte,pina sunt patrunse bine.
servim cu quinoa fiarta simplu sau orez si sferturi de lime

Reteta postata in forum de alison

Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri