Dovlecei umpluti

postat de Retete in Imagini, in Mancaruri cu legume, pe 18 August 2013
Dovlecei umpluti

Ingrediente

  • Dovlecei: in functie de cate portii doriti
  • Carne tocata: in functie de cate portii doriti
  • Mortadella: in functie de cate portii doriti
  • Parmezan: in functie de cate portii doriti
  • Sos de rosii: in functie de cate portii doriti
  • Lapte: cat este nevoie
  • Ceapa: cat este nevoie
  • Oua: cat este nevoie
  • Usturoi: dupa gust
  • Paine: cat este nevoie

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  2-6

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Mancaruri cu legume
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Dari

Amestecam carnea cu mortadela tocata sau maruntita,parmezanul,painea inmuiata in lapte si stoarsa si oul.
Daca e prea moale compozitia mai puneti putin pesmet.Eu sare nu am pus deloc in carne pt ca are destula mortadella si cu parmezanul si incerc sa o evit pe cat posibil.Cu amestecul rezultat umplem dovleceii carora le-am scos miezul in prealabil.

Punem dovleceii la prajit in putin ulei si ii lasam sa se rumeneasa putin pe toate partile(eu am mai aruncat din ulei dupa ce s-au rumenit dovlecei),dupa care adaugam ceapa tocata marunt(in reteta originala nu se punea ceapa,dar eu am vrut sa ii dau un plus de gust sosului) si sosul de rosii amestecat cu lapte.Trebuie sa fie in cantitati egale sos de rosii si lapte si toate cantitatea trebuie sa acopere dovleceii.

Amestecul de carne care ne ramane il facem chiftelute mitilele si le punem la fiert tot o data cu sosul de rosii.
Lasam sa fiarba la foc mic,amestecand din cand in cand cu multa grija sa nu rupem dovleceii.
Condimente si sare isi pune fiecare dupa preferinta,eu am pus busuioc.
Apa nu se pune deloc,e suficient laptele cu sosul de rosii ca sa fiarba.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri