Dulceata de capsuni

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 19 August 2013
Dulceata de capsuni

Ingrediente

  • Capsune: 2 kg
  • Zahar: 1 kg
  • Gelfix: 2 plicuri

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4 - 6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Criss
Capsunile se spala, se curata si se taie in sferturi.
Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar si se toarna peste capsuni.
Se amesteca bine apoi se pun la fiert.
Cand incepe sa fiarba,se pune restul de zahar. Se amesteca din nou apoi se pune la fiert. Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa 3 minute, timp in care se poate lua spuma.
Se toarna in borcane sterilizate si uscate. Se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa sa stea pe capac timp de 5 minute.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 6 borcane de dulceata. Nu e cea mai sanatoasa metoda de a face dulceata dar eu o prefer pentru ca se face foarte repede si nu stau ore in sir in bucatarie. In plus culoarea ramane frumoasa si gustul e foarte bun.

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri