Dulceata de capsuni cu vin alb

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 19 August 2013
Dulceata de capsuni cu vin alb

Ingrediente

  • Capsune: 900 g
  • Vin alb: 100 ml
  • Zahar: 500 g
  • Gelfix extra: 1 plic

Specific:

  European

Timp Preparare:

  30 de minute

Portii:

  4 - 6

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
Am luat o revista la care am avut supliment un caiet cu retete Dr. Oetker. Eu nu am facut pana acum dulceata la care sa folosesc gelfix... nici nu eram adepta... preferam sa stau ore in bucatarie sa fierb dulceata... DAR... reteta asta suna atat de bine... ma tenta rau sa o incerc... si ... am incercat-o... Tocmai am gustat din ea... are o savoare... mmmmm ... deosebita...
Se spala capsunile, se lasa sa se scurga, se indeparteaza cozile, se taie marunt si se cantaresc 900 gr.
Se masoara 100 ml vin

Capsunile si vinul alb se pun intr-o oala. Continutul plicului Gelfix extra 2:! se amesteca cu zaharul si apoi se amesteca cu fructele pana cand se omogenizeaza. Se fierb la foc moderat, amestecand continuu. Se lasa minim 3 minute sa dea in clocot si apoi se ia oala de pe foc. Se indeparteaza spuma, se umplu borcanele, se sigileaza si se lasa apoi sa se sprijine pe capac cca 5 min
In timplul racirii borcanele se intorc de mai multe ori pt ca bucatile de capsuni sa se disperseze

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri