Dulceata de piersici cu Campari

postat de Retete in Imagini, in De iarna, pe 19 August 2013
Dulceata de piersici cu Campari

Ingrediente

  • Piersici: 1 kg
  • Campari: 100 ml
  • Zahar: 350 gr
  • Gelfix super 3:1: 1 plic

Specific:

  European

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  6 - 8

Complexitate:

  Mediu

Tara:

  Romania

Categorii:

   De iarna
Mod de Preparare

Reteta postata in forum de Felis
Se spala piersicile, se lasa sa se scurga, se scot samburii, se taie marunt, se cantaresc 1.000 gr.
Se masoara 100 ml campari.
Denumirea sub care am gasit-o e "Marmelada de piersici cu Campari", dar respectand intru totul reteta, aspectul e de dulceata si nicidecum de marmelada (sau nu mai stiu eu ce e aia marmelada!!??!!) Aceasta reteta am gasit-o tot in caietelul cu retet de la pliculetele Dr. Oetker.
E ALTCEVA decat obisnuitele dulceturi... E o dulceata cu o aroma amaruie de Campari. Mie imi place... insa cine e adeptul clasicelor dulceturi e posibil sa nu ii placa...
Piersicile se pun intr-o oala impreuna cu continutul plicului Gelfix Super 3:1 amestecat cu zaharul si se omogenizeaza. Se fierb la foc moderat minim 3 min. In timpul fierberii se ia spuma cu o lingura.
Se ia oala de pe foc si se adauga Campari. Se pune in borcane, se sigileaza si se lasa apoi pe capac cca 5 min. In timpul racirii, borcanele se intorc de mai multe ori pentru ca bucatelele de piersici sa se disperseze.
Recomandare: Campari poate fi inlocuit cu 100 ml suc de portocale

Reteta în Imagini
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri