Eclere

postat de Retete in Imagini, in Prajituri, pe 26 August 2013
Eclere

Ingrediente

  • Apa: 225 ml
  • Margarina/unt: 125 g
  • Faina: 125 g
  • Oua: 4
  • Sare: putina

Specific:

  Universal

Timp Preparare:

  60 de minute

Portii:

  4

Complexitate:

  Usor

Tara:

  Romania

Categorii:

   Prajituri
Mod de Preparare

Se pune untul,sarea si apa intr-o cratita la foc mic.Cand incepe apa sa fiarba se da la o parte si se adauga faina.

Se pune inapoi la foc mic si se amesteca pana incepe sa se desprinda de pe margine si se face ca o bila
Dupa ce s-a racorit se pun cele 4 oua si se amesteca cu mixerul.Se ia compozitia cu o lingura sau cu spritul si se pune in tave care a fost unsa si tapetata cu faina

Cuptorul se preincalzeste .cand s-au rumenit se scot si se lasa la racit,dupa care se taie pe orizontal si se umple cu crema.

Crema vanilie
1budinca vanilie
1 ou
esenta vanilie
1 plic de praf de frisca
3-4 linguri zahar
400 ml lapte
putin unt

Se pune 300 ml lapte la fiert.Budinca(praful)si amesteca cu oul,zaharul si restul e lapte.Cand laptele a dat in clocot se rastoarna budinca si se amesteca continu pana se ingroasa.Se lasa la racit dupa care se adauga praful de frisca,esenta de vanilie si untul.

Crema de cicolata am facut-o la fel ca cea de vanilie doar ca am inlocuit cu budinca de ciocolata si am pus esenta de rom plus inca cateva bucatele de ciocolata.

sursa retetei: doly bucataria noastra

Reteta în Imagini
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.

×

Trimite-ne o reteta sau un articol scris de tine

Aboneaza-te la Newsletter

Dictionar Culinar

Cauta semnificatia termenilor din lexicul culinar.

Fii si tu sustinator!

Retete in imagini

Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau:




Articole adunate de pe bloguri